2019-03-05 13:29:23• hírek • Közlemény

Mivel is foglalkozik a nagykárolyi Baba-mama Klub? (képgaléria)

A nagykárolyi Baba-mama Klub 2011 őszén indult. Az anyukákért és gyermekeikért folytatott sok éves tevékenység iránti szakadatlan érdeklődés és igény igazolja a klub létjogosultságát. 

Az önkéntes szervező anyukák éltetik a klubot. Mintegy fél éves szünet után, mert problémák akadtak a találkozók helyszínét illetően, ismét beindultak a klubtevékenységek, nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Gindele Pásztor Enikő. A klub célja a közösségépítés, ezen belül pedig lehetőséget biztosítani a gyermekes és várandós kismamáknak közösségben lenni, egy közösséghez tartozni. Fontosnak tartják továbbá, hogy helyet és teret biztosítsanak az informális beszélgetésre, tapasztalatcserére.

 

Az óvodákhoz vagy játszóházakhoz képest a klub jellegzetessége a következő: míg az előbbiek esetében a szülő otthagyja és rábízza gyermekeit egy külső személyre, a klubtalálkozókon a kicsi édesanyja társaságában játszhat más apróságokkal, együtt mondókázhat, énekelhet anyukája közelségében,  ugyanakkor egy közösségen belül. Ez úgy a szülő, mint a gyermek szocializálódásában sokat jelent.

 

A klub másik fontos tevékenysége a rendszeres ismeretterjesztő előadások szervezése. Különböző szakembereket hívnak meg, akik egy bizonyos témakörben előadást tartanak. Az anyukáknak lehetőségük adódik beszélgetni, kérdéseket feltenni és személyesen megismerkedni a szakemberrel. A klub meghívottja volt már családi orvos, gyermekorvos, szülész-nőgyógyász, pszichológus, gyerekpszichiáter, logópédus, fogorvos, gyógyszerész, úszásoktató, és gyermekhordozás tanácsadó.

 

Heti találkozóikon kívűl rendhagyó eseményeik is vannak, például farsang, gyermeknap, adventi készülődés, tematikus kézműves foglalkozások és nem utolsó sorban az évente kétszer megrendezett baba-mama börze.

 

A klubnak jogi hátteret biztosít a PRO VILLA KARUL Egyesület, így lehetőségük van támogatások igénylésére és pályázatok leadására is. 

 

Gindele Pásztor Enikőt idézzük: "Köszönettel tartozunk a nagykárolyi Polgármesteri Hivatalnak, valamint a Szociális Központnak, mert a Baba-mama Klub sikeresen működhet tovább a számunkra jóváhagyott teremben. A találkozások új helye a Szociális Központ (volt kaszárnya) egyik első emeleti terme. Címe: Nagykároly, Progresului utca. A kedd délután 18:00 órai alkalmakra szeretettel várunk mindenkit!"

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: